Planken

Multiplank

Ook wel duoplank genoemd. Multiplank/duoplank is een zeer mooi product wat in vele houtsoorten te verkrijgen is. Tevens ook kant en klaar te bestellen. De toplaag is over het algemeen tussen de 3 mm en 6 mm dik. U kunt er voor kiezen om de vloer rechtstreeks op het beton te verlijmen, bijvoorbeeld als u vloerverwarming heeft of u zo min mogelijk geluid wenst. U kunt er ook voor kiezen om deze zwevend te laten leggen wat minder geluid reducerend is maar zeer zeker ook zijn charmes heeft. Met de uitstraling van een massieve vloer maar de voordelen van een duoplank maakt deze vloer door de grote keuze aan verschillende machinale behandelingen en afwerkingen met lak of olie dat uw wens in vervulling gaat.

Multiplank bestaat uit een onderlaag en toplaag. De toplaag is van hardhout en heeft een onderlaag van multiplex. De toplaag is in meerdere houtsoorten leverbaar. Zeker niet minder belangrijk is de onderlaag. Multiplex bestaat uit verschillende lagen die haaks op elkaar zijn gelijmd. Door een oneven aantal lagen op elkaar te verlijmen creëert men stabiliteit om de werking van de plank zoveel mogelijk tegen te gaan. Bij een duoplank van ongeveer 10 mm dik is het verstandig om deze niet zwevend te leggen i.v.m. kromtrekken. Echter is dit formaat wel prima rechtstreeks te verlijmen. Hoe dikker de duoplank is des te minder kans op kromtrekken.

Lamel parket

Net als alle andere varianten parket heeft lamel parket een perfecte uitstraling. Het is kant en klaar te leveren en is in veel houtsoorten te verkrijgen. Lamel parket bestaat uit drie lagen. De toplaag is van hardhout en is 2 à 4 mm dik. De tussenlaag van vuren of grenen stroken zijn haaks verlijmd onder de toplaag. De onderlaag bestaat meestal uit een fineerlaag van vuren of grenen. U kunt er voor kiezen om deze zwevend te laten leggen of vast te laten verlijmen op de ondervloer. Met de diverse mogelijkheden en behandelingen met als finishing touch olie of lak zorgt deze vloer dat uw huis nog nooit zo natuurlijk mooi is geweest.

Als u lamel parket zwevend wilt laten leggen is het aan te raden om voor een onderlaag te kiezen die uit hetzelfde hardhout bestaat als de toplaag en net zo dik is als de toplaag. Dit om kromtrekken te voorkomen. Bij alle andere varianten met een fineerlaag als onderlaag is rechtstreeks verlijmen op de ondervloer de beste keuze om schotelen te voorkomen.